Osallistujat

21.4.2012

Arvostelu: Oodi horoilulle


Tämä on kyllä erittäin hauska ja onnistunut sarkastinen veto! Sanat rimmaavat hyvin keskenään, mutta eivät kuitenkaan liikaa. Näin ollen tunnelma on sellainen täydellinen laulunomainen eikä liian runomainen! Erityisesti tykkäsin tuosta lisäyksestä ” [puhumalla] ja mitä minä tein, mitä tein, mitä tein?”.  Horoilukaan ei mennyt yli, vaan pysyi kohtuuden rajoissa, mikä tekee tästä entistä hauskemman.

Tämä on selvästi tarkoituksella vedetty vähän överiksi, mikä toimii kyllä! Välillä ehkä (vain hieman) tuntui, että sellainen sarkastinen ote lipsui, kun samoja sanoja toisti liikaa, mutta toisaalta juuri sellaisiahan kaikki laulut ovat – sanojen toistamista! Ehkä tätä on vaan hieman hankala analysoida ilman oikeaa kontekstia eli sitä melodiaa, vaikka tuo alun kuvaus onkin suuntaa antava. Lukijan täytyy vain kuulla melodia päässään, mikä tekee tästä todella mielenkiintoisen lukukokemuksen. Yleensä tekstejä luettaessa syntyy päähän jonkinlainen mielleyhtymä tai kuva lukemastaan, mutta tässä tapauksessa voi syntyä myös ääntä. Jännää ajatella, että kuvittelee ääniä päässään..

Mutta siis perimmäinen sanomani on, että näissä olosuhteissa ja lähtötietoinasi vain, että on kirjoitettava laulun sanat, onnistuit luomaan todella aidontuntuiset ja uskottavat lyriikat. Tästä välittyi sellainen hyvin ammattimainen ja kokenut ote, laulun sanojen kirjoittamisen saralla siis! Hienoa! :)

****

Ei kommentteja: