Osallistujat

13.5.2012

Lordi Gägän Uudet Vaatteet (kohtaukset 1. ja 2.)


Synopsis:
Dramatisointi H.C. Andersenin sadusta ”Keisarin uudet vaatteet” (Andersenin kootut sadut ja tarinat 1, 99-103)
Henkilöt (esiintymisjärjestyksessä):
Katsojien ohjaajat (2kpl) – staff-pukuiset miehet.
Paraz Hilton – selvä yhdennäköisyys Perez Hiltonin kanssa.
Jenny – vaaleahiuksinen, vähäpukeinen nainen.
Penny – ruskeahiuksinen, vähäpukeinen nainen.
Lordi Gägä – selvä yhdennäköisyys Lady Gagan kanssa. Huom! hahmo on nainen arvonimestä huolimatta.
Alainen 1 – pelokas ja Lordia palvova nuori nainen.
Alainen2 – pelokas ja Lordia palvova nuori mies.
Kameramiehet (2kpl) – samat henkilöt kuin katsojien ohjaajat
Kannustajat (2kpl) – yleisön seassa istuvat tavallisesti pukeutuneet henkilöt, eturivissä.
Katy Cherry – selvä yhdennäköisyys Katy Perryn kanssa.

Lordi Gägä tarvitsee uudet vaatteet pian koittavaa muotigaalaa varten, ja palkkaa kaksi alan ammattilaista tekemään gaalan hienoimman asun. Ompelijat uskottelevat, että vain todelliset muodintuntijat kykenevät arvostamaan heidän tyyliään, vaikka todellisuudessa heidän juoneensa kuuluu Lordin nolaaminen gaalassa.

 1.Kertoja Paraz Hilton esittelee tarinan dramaattisesti ja viihteellisesti kuin viihdeuutisten juontaja. Paraz Hilton haastattelee lavalla ompelijoita Jennyä ja Pennyä.
2.Lordi Gägä tulee lavalle, tekee sopimuksen ompelijoiden kanssa.
3. Jaettu kohtaus: ompelijat tekevät asua, Lordi lähettää kaksi alaistaan tarkastamaan työn laadun. Alaiset kammoksuvat asua, mutta ylistävät pukua Lordin ollessa paikalla.
      4.Lordi sovittaa asua, ja esittää pitävänsä siitä, vaikka kammoksuukin sitä.
       5.Gaalailta. Paraz Hilton juontaa punaiselta matolta, Lordi Gägä astuu lavalle. Kaikki taputtavat ja ylistävät ”kaunista” asua.
      6.Katy Cherry astuu lavalle ja kertoo totuuden asun rumuudesta. Lordi Gägä jatkaa matkaa marttyyrin ilme kasvoillaan. Legenda Lordi Gägän pukeutumisesta on syntynyt. Paraz Hilton lopettaa kohtauksen juonnollaan.






kohtaus 1.
Lavan oikealla puolella on valtaistuin, vasemmalla puolella toimittajan pöytä sekä vaatenukke, jonka yllä on ihonvärinen mekko. Lavastus toimii kohtauksissa 1-4. Lavan molemmilla reunoilla seisoo Katsojien ohjaajat.
Lavalle astuu Paraz Hilton. Katsojien ohjaajat nostavat katsojien luettavaksi isot kyltit, joissa lukee: YLEISÖ TAPUTTAA! Paraz Hilton kumartaa keskellä lavaa ja menee sitten toimittajan pöydän taakse.
PARAZ HILTON: Hyvää iltaa, arvoisa yleisö! Minä olen Paraz Hilton ja tämä on tarina Lordi Gägän uusista vaatteista. Lordi on jo eläessään legenda, mitä tulee hänen asuvalintoihinsa, sitä tuskin kukaan kykenee kiistämään. Mutta mikä on tarina tämän ilmiön takana? Minä kerron sen teille. Toivotetaan tervetulleeksi lavalle pahamaineisimmat kusettajamme, Jenny ja… Penny! Tervetuloa!
Katsojien ohjaajat nostavat taas isot kyltit katsojien luettavaksi. Lavalle kävelevät Jenny ja Penny. He jäävät keimailemaan ja poseeraamaan keskelle lavaa, ja kävelevät sitten toimittajan pöydän luo, ja istuutuvat sohvalle sen viereen. Puhaltelevat purkkapalloja ja vilkuttavat jatkuvasti yleisölle. 
PARAZ HILTON: Noniin, Jenny ja Penny. Mitä sitä tulikaan tehtyä?
JENNY: Anteeks?
PARAZ HILTON: Turha nyt esittää mitään. Kyllä täällä tiedetään, että se on teidän syynne, ettemme voi avata tv:tä tai käyttää sosiaalista mediaa ilman, että törmäisimme Lordiin selässään lampaan pää tai hiuksissaan paskainen kalaverkko. Toistan siis kysymykseni: Mitä sitä tulikaan tehtyä?
PENNY: Okei no siis… meillä oli idea, siis oikeesti ihan loistava idea. Itse asiassa niin hieno idea, et se ei kyll pääse oikeuksiinsa ihan vain näin kertomalla. Me ollaan kuitenkin loppupelissä toiminnan naisia, you know.
PARAZ HILTON: (naurahtaa) No se on kyllä huomattu. Mennään siis itse tapahtumiin, aivan tuokion kuluttua. Haluatteko te vielä ennen sitä sanoa jotain puolustuksenne? Onko viimeisiä sanoja? Motiivia? Mitään?
JENNY: Voi, Paraz. Sä et saa meitä spoilaamaan tätä juonta, tääl on tuhatpäin innokkaita katsojia, jotka ansaitsee pysyä jännityksessä. ( kääntää katseensa yleisöön ja vilkuttaa.)
PARAZ HILTON: No niinhän se on. Aloitetaan sitten. Toivotetaan lavalle hän, jota ei tarvitsisi edes esitellä: Looooordii Gägä!

kohtaus 2
Lordi Gägä kävelee dramaattisesti lavalle pää pystyssä, naamalla tympääntynyt ilme.
LORDI: Ooh, siellä te olette! Jenny ja Penny, oletan? Juuri oikeaan aikaan. Hyvä! Ehkä ammattisuhteestamme voi tullakin jotain. Minä näet en voi sietää epätäsmällisyyttä. (Kävelee puhuessaan lavan poikki, antaa molemmille naisille suukot molemmille poskille niin, että niihin jää huulipunan jäljet.)Ja kukas se siinä? Paraz Hilton. Onko Katy Cherry vahvistanut osallistumisensa huomisen gaalaan? (ojentaa kättään Parazille, joka vastahakoisesti suutelee tätä.)
PARAZ HILTON: Olen pahoillani, Lordi, mutta hän vahvisti asian eilen. (Kavahtaa kauemmas ja luimistelee kuin peläten Lordin reaktiota.)
LORDI: (hieroo käsiään yhteen ja hymyilee.) Loistavaa! (naurahtaa)
PARAZ HILTON: Mi-miten niin loistavaa?
LORDI: Siten niin, että nämä nuoret neidot ovat Haus of Gägän uusimmat ompelijat. (asettaa itsensä Jennyn ja Pennyn väliin ja laittaa kätensä heidän olkapäilleen.)He tekevät minulle sellaisen asun, että Katy Cherry tukehtuu ilotulitteisiinsa. Vai mitä, tytöt? Tehdäänkö diili?
JENNY: Voi kyllä! (hymyilee ivailevasti katsojiin päin.) Me teemme sinulle maailman ihmeellisimmän asun. Siinä on… taikaa. Ainoastaan harvat ja valitut, muotitietoiset pokerinaamat osaavat arvostaa ja rakastaa sitä. Sen asun avulla sinä erotat ystävät vihollisista, jyvät akanoista. Ja Katy Cherry tukehtuu ilotulitteisiinsa.
LORDI: Hyvä niin! Loistavaa! Noniin, tytöt. Tsop tsop hommiin, minä en voi sietää hidastelua.



Ei kommentteja: