Osallistujat

14.5.2012

Raakel The Drunken Bitch


Synopsis:

Alkuperäinen teos:
Grimmin veljesten Prinsessa Ruusunen (Grimmin sadut I–III, 1812)

Henkilöt:
Raakel: Nuori hemmoteltu tyttö,  päähenkilö
Vanhemmat: Erittäin kiireinen ja suhteellisen nuori pariskunta
Vieraat: Hillittyä ja tyylikästä eliittiväkeä
Luonnonsuojelija: Hippimäinen, köyhä ja koko suvun musta lammas
Täti: Rikas, mutta järkevä ja hyväsydäminen nainen
Kaverit: Raakelin kaltaisia teinityttöjä
Kassaneiti: Nuori työntekijjä Chanelin putiikissa
Poika: Komea ja itsevarma naistenmies, joka ei kuitenkaan voinut olla rakastumatta Raakeliin

Juoni:
Eliittiperhe pitää tyttärensä, Raakelin, ristiäiset, ja vanhemmat kutsuvat paikalle vain hienoa väkeä jättäen luonnonsuojelijahörhö – sukulaisensa kutsumatta. Vieraat antavat lapselle kaikkea, mitä toivoa saattaa: rahaa, lahjakortteja kauneusleikkauksiin, rahaa, hienoja vaatteita, leluja ja rahaa. Juuri kun viimeinen vieras, Raakelin täti, on asettamassa lapsen kehtoon 1000 euron sekkiä, hullu luonnonsuojelija rymistelee saliin ja kaikki hiljenevät. Hän tuomitsee kaikki salissa olijat kestämättömän kehityksen piruiksi ja kiroaa Raakelin ostavan Chanelin laukun 15-vuotis syntymäpäivänään, jolloin koittaa maailmanloppu, kun jäätiköt sulavat lopullisesti. Kaikki nyrpistävät ei-toivotulle vieraalle nokkaansa ja paheksuvat kovaan ääneen tämän tunkeilua. Täti kuitenkin säikähtää ja päättääkin olla antamatta sekkiä. Sen sijaan hän lähettää myöhemmin tyttären säästötilille sen 1000 euroa, ja asettaa tilin lukituksi tytön 15-vuotis syntymäpäivään saakka. Näin tällä olisi vielä mahdollisuus pelastaa maailma.

Vanhemmat ovat hieman varuillaan hullun sukulaisen puheista ja kieltävät tytärtään jyrkästi koskaan ostamasta Chanelin tuotteita. Raakel kuitenkin kiukuttelee jatkuvasti asiasta, koska juuri niitä kaikki hänen kaverinsa käyttävät, ja hänkin haluaisi. Kun hänen 15-vuotis syntymäpäivänsä koittaa, vanhemmat järjestävät tyttärelleen talossa riehakkaat ryyppäjäiset, jotta tyttärelle ei tulisi mieleenkään Chanelin laukut. Raakel saa kuitenkin lahjaksi paljon rahaa ja hän päättää käväistä nopeasti kaupungilla ostamassa itselleen uuden laukun ennen illan bileitä. Vanhemmat eivät kerkeä huomata tyttären nopeaa poistumista.

Raakel valitsee hienoimman ja kalleimman laukun ja menee onnellisena kassalle. Kuitenkin juuri sillä hetkellä, kun hän maksaa ostoksestaan, iltapäivällä otetut drinkit nousevat yllättäen hänen päähänsä ja hän sammuu kaupan lattialla olevalle patjalle. Häneen ihastunut eliittiperheen poika (joka on kuullut tarinan hullusta luonnonsuojelijasta ja salaisesta pankkitilistä) sattuu kulkemaan kaupan ulkopuolella ja näkee ikkunasta nukkuvan Raakelin. Hän vetää tämän patjoineen kadulle, joka lainehtii jo jäävedestä, ja kiiruhtaa soutaen lähimpään pankkiin. Poika sanoo pankkineidille kyseessä olevan hätätilanteen ja pyytää saada sammuneen tytön suljetulla tilillä olevat rahat. Onneksi tilin lukitus aukenee juuri sillä hetkellä, ja rahat ovat nostettavissa. Pankkivirkailija on jo niin kyllästynyt työhönsä, että hän ei edes huomaa tilanteessa mitään erikoista eikä jaksa kysellä henkilötietoja, vaan antaa pojalle rahat. Poika asettaa setelinipun kiireesti Raakelin huulille, jolloin tämä herää ihmeissään valitellen päänsärkyä. Nähdessään pojan, rahat ja ulkona virtaavan veden hän tajuaa heti, mitä pitää tehdä. Raakel ja poika soutavat patjalla WWF:n toimipisteeseen ja lahjoittavat rahat hyväntekeväisyyteen ilmaston lämpenemistä vastaan.

Rahoilla järjestö hankkii jättimäisen pakastimen, jolla sulaneet jäätiköt, jotka ensin kuljetetaan takaisin Pohjoisnavalle, aiotaan pitää jäässä vielä ainakin seuraavat tuhat vuotta! Niinpä Raakel ja poika pitävät eliittihäät, saavat lapsia, pettävät toisiaan eroavat, löytävät itselleen uudet kumppanit, joista myös lopulta eroavat, mutta kaiken kaikkiaan elävät onnellisena elinikänsä loppuun asti!

Kohtaukset:
1. Ristiäiset (+säästötilin avaaminen, mitä ei kuitenkaan näytetä)
2. Perheen arkea vuosien varrella, mm. Raakelin kiukuttelua
3. 15-vuotis syntymäpäivän aamupäivä
4. Raakel menee Chanelin kauppaan ja sammuu sinne
5. Poika tulee pelastamaan
6. Pankissa
7. WWF:n toimipisteessä
8. Viimeinen kuvaus pojasta ja Raakelista, jonka jälkeen lava pimenee ja kertoja kertoo sanoo loppusanat

Kohtaus  3:

Raakel istuu huoneessaan sängyllään ystäviensä kanssa. Huone on sisustettu hienosti ja kalliisti hillityin värein.

KAVERI1: Raakel siis kerro vielä, mistä sä oikeen sait tän viinipullon??
RAAKEL: No siis mun porukat osti ton mulle ite, kaapissa on viel lisää! Ne jaksaa ainaa jauhaa siitä, miten en sais koskaan ostaa mitään Chanelia, niin ne sit kuulemma korvaukseks osti näit!
KAVERI2: Siis daa! Voikun mullaki ois tollaset vanhemmat! Voin antaa sulle mun Chanelin korun, jos saat ne ostamaan mullekki jotain kivaa!
RAAKEL: No en tod ota jotain käytettyä korua!!?!?! Itse asiass mä täytän tänään 15 ja meinaan vihdoinkin ostaa itelleni jotain Chanelia! Vanhemmat ei mua enää kyl estä!!
KAVERI2: Iih, et sä oot rohkee! Mitä sit aattelit ostaa? HEI MÄ TIIÄN!! Ostaril oli siis aivan ihana Chanelin laukku! Mut mä kyllä meinasin vähän niinku ostaa sen itelleni..
RAAKEL: Siis hei, nyt on mun synttärit!! Jos se on niin ihana laukku, käyn ostaa sen heti itelleni!
KAVERI2: Nii mut.. okei.. (juoksee vessaan itkemään)
RAAKEL: Joo, mut mä otan nyt viimesen huikan ja lähen jo sinne kauppaan, et kerkeen tulla takaski tänne sit ajoissa!
KAVERI1 ja 3: Heippa kultsi, nähdään kohta! (antavat toisilleen näyttävät poskipusut)

Kohtaus 4:

Raakel tipsuttaa hienoon rakennukseen ja menee katselemaan Chanelin laukkuja. Löytäessään etsimänsä menee kassalle.

KASSANEITI: Täytyy sanoa, että teillä on hyvä maku! Tämä laukku on valikoimamme helmi.
RAAKEL: Kiitti! Tänään on katos mun syndet!
KASSANEITI: Ai neidillä on syntymäpäivä, onneksi olkoon! Ja paljonhan mahdatte täyttää, ette suinkaan ole jo 50? (naurahtaa ja iskee silmää)
RAAKEL: No joo en oo, näytänks mä muka niin vanhalta?? (lähestulkoon huutaa paniikissa)
KASSANEITI: Oi ette toki! Minä hupsu vain vitsailen! Laukku on joka tapauksessa aivan mainio valinta! Maksatteko käteisellä vai pankkikortilla?
RAAKEL: Iskän Visalla jos sopii?
KASSANEITI: No yleensä kyllä kortin täytyy olla henkilökohtainen..
RAAKEL: Siis haluuksä et mä soitan mun iskälle, joka on tän kaupungin pomo, ja sanon et kassaneiti pilas mun syndet?
KASSANEITI: Ööh.. emm.. (Punastuu ja on liian hätääntynyt puhuakseen) E-en toki! Neiti voi maksaa ihan millä haluaa! (Yrittää hymyillä mahdollisimman huolemman näköisesti)
RAAKEL: Hyvä, sitähän mäkin! (Virnistää omahyväisesti ja näppäilee kortin tunnusluvun lukijaan)
KASSANEITI: Kiitoksia, voitte ottaa korttinne! Laitanko laukkunne pussiin?
RAAKEL: No en kyl tarv.. Oih! (Ottaa kassasta tukea ja pitelee päätään. Ulkona alkaa lainehtia vettä.)
KASSANEITI: Neiti, neiti! Mikä hätänä??
RAAKEL: Mi… (Ei saa enää sanotuksi mitään, vaan kaatuu taakseen ilmesyneelle patjalle ja sammuu.)
KASSANEITI: Neiti, neitii… (yrittää herätellä Raakelia, mutta turhaan. Lava pimenee vähitellen)

http://weheartit.com/ 

PS. En ole tosiaan ennen kirjoittanut draamaa, joten voi sitten antaa reilusti kriittistä palautetta! Jotenkin tuntuu, että panostin enemmän tuohon juoni"tiivistelmään" kuin itse kohtauksiin. Mitä aiheeseen tulee, en  aikonut tehdä mitään pissisdraamaa, mutta jotenkin päädyin sellaiseen. Tämä on kuitenkin vain tällainen ensimmäinen draamakokeiluni, joten jos työstän esim. tätä joskus tulevaisuudessa, voisi aihetta muuttaa hieman mehukkaammaksi..

Ei kommentteja: