Osallistujat

14.6.2012

Arvostelu: Kohti ääretöntä ja sen yli


wau. En tiedä johtuuko tämä siitä, etten ole kovin kokenut absurdien novellien lukija, vai siitä, että tekstisi on niin järjettömän hyvä, mutta olen lähes sanaton! Luultavasti syy on jälkimmäinen.
Novellia on ehkä helpoin lähestyä tunnelmasta, koska se on koko tekstiä kannatteleva voima. Tunnelma on jotenkin filosofinen ja viisas. Erityisesti lopun taimi, uusi unelma, on kuin Paulo Coelhon oivallus. Oikeasti liikutuin noin näppärästä ja kauniista ideasta!
Vaikka absurdissa tyylissä ei ehkä tarvitsisikaan takertua rakenteellisiin asioihin, myös sen olet osannut ottaa huomioon jotenkin tosi taidokkaasti. On ihanaa, ettei tarina poukkoile kielikuvista toisiin kamalaa vauhtia, vaan tarinan ainekset pysyttelevät luonnossa. Sudet, puu, taimi, mutalammikko. Tulee jotenkin sellainen olo, että vaikka aihe unelma voisi olla todella lennokas, juuri luonnon kuvaus pitää sen sopivasti lukijan ulottuvissa.
En oikeastaan osaa sanoa mitään negatiivista, tai korjattavaa. Kyllä huomaa, että tyyli on sinua parhaimmillaan. Paulo Coelhon lisäksi tekstiä voisi verrata filosofisuudestaan A. A. Milnen Nalle Puhiin <3 
 + rakastan otsikkoa! Jo pelkkä sen lukeminen sai hymyn nousemaan huulille. 
*****

1 kommentti:

s kirjoitti...

Voi kiitos näistä kehuista! Olen ihan otettu näistä vertauksista Paulo Coelhoon! <3